Amsterdam väder

Amsterdam har ett måttligt tempererat klimat. Detta klimat påverkas starkt av den närliggande Atlanten. I Amsterdam är somrarna varma och vintrarna milda. Således passar det utmärkt att åka till Amsterdam under årets alla månader.

Minusgrader är ovanligt i Amsterdam, men ibland kan frost förekomma. Det är dock mycket vanligt med regn i Amsterdam, i genomsnitt 760 mm/år. Vanligast förekommande är dock duggregn. Men ibland kommer en storm, vilket resulterar i mycket nederbörd på en och samma gång. Eftersom Amsterdam är en stad som ligger väldigt nära vattennivån är det vanligt förekommande att man är tvungen att pumpa bort vatten.

Kom således ihåg att ta med dig regnkläder till Amsterdam. Även om det verkar bli en solig dag när du lämnar hotellet eller vandrarhemmet på morgonen kan det vara en god idé att ta sig ett paraply ut på stan. Vädret kan slå om tämligen snabbt. Om det skulle regna så finns det dock många aktiviteter i Amsterdam som lämpar sig för mindre vackra dagar. Passa då på att besöka någon av de kända konstmuseum som finns i den holländska huvudstaden, såsom Rijksmuseum och Van Goghmuseum

Under vinterhalvåret, mellan oktober till mars, är det mycket vanligt med molnlighet i Amsterdam. Även om vädret är varmt på sommaren i Amsterdam, så är det inte så olidligt hett man är tvungen att sakta ner på tempot under dygnets varmaste timmar. Temperaturen kan ligga runt 25 grader Celsius under juni och juli.

Väderprognoser för Amsterdam kan du hitta på många olika ställen. Det snabbaste sättet att se vad det är för väder i Amsterdam är att kolla på sajter som Wunderground. Här kan du hitta information om temperatur, luftfuktighet, vindstyrkor, sikt och molnlighet. Vidare kan du hitta information om vädret i Amsterdam på sajter som Weathet-forecast, BBC och Destination360.