Flygbiljett Amsterdam

Det första steget när man planerar en resa till Amsterdam är i regel att man börja leta efter en lämplig flygbiljett. Att ta flyget till Amsterdam från Sverige är mycket smidigt. Det tar ungefär 2,15 h att flyga från Stockholm till Amsterdam. Många som bor i södra Sverige väljer också att flyga från Kastrup. Då är flygtiden till Amsterdam endast ungefär 1,30 h. Att boka en flygbiljett till Amsterdam är tämligen enkelt.

Det finns flera bra sajter på Internet genom vilka du kan få tag på en flygbiljett. Några av dessa sajter är Seat24, Lastminute, Travelstart och Travellink. Flygbolag som har Amsterdam som destination är SAS, Sterling, KLM och Transavia. Idag går det att lätt hitta billiga flygbiljetter till Amsterdam. Du kan hitta flygbiljetter till Amsterdam för endast några hundralappar. Jämför dock alltid flera olika alternativ innan du bokar en flygbiljett till Amsterdam.

När du hittat en flygbiljett till Amsterdam till ett överkomligt pris ska du kontrollera det exakta slutpriset innan du bokar din biljett. Detta eftersom skatter och andra avgifter eventuellt kan läggas på priset för flygbiljetten till Amsterdam. Verkar en förmedlare av flygbiljetter till Amsterdam oseriös ska du aldrig lämna ut några uppgifter till denne. För att hitta en bra flygbiljett till Amsterdam kan det vara bra om man är ute i god tid med sin bokning. Men är man flexibel beträffande resdagar så kan man naturligtvis hitta en flygbiljett till Amsterdam, med ett överkomligt pris, nära inpå avresan. Det är alltid bra att vara ute i god tid på flygplatsen innan avresan. I synnerhet är detta bra när man ska resa hem. Det är inte ovanligt med köer i och omkring Amsterdam.

När du flyger till Amsterdam är sannolikheten stor att du kommer att landa på den gigantiska flygplatsen Schiphol. Från Schiphol kan du bland annat ta dig in till centrala Amsterdam med buss eller taxi. På Schiphol finns bland annat goda möjligheter till shopping. Vidare finns det flera bra hotell som ligger i anslutning till flygplatsen. Sheraton Amsterdam Airport Hotel (Schiphol Boulevard 101) och Novotel Amsterdam Airport (Sloterweg 299) är två exklusiva hotell som verkligen kan rekommenderas.

I Amsterdam finns det massor av sevärdheter. Saker du inte bör missa under en semester i Amsterdam är exempelvis Van Gogh Museum, Riksmuseet, Anne Franks Hus, Red-light District och Vondelparken. I den holländska huvudstaden bor det, om man räknar med förorterna, ungefär 1,4 miljoner människor. Valutan är Euro. I Amsterdam talas nederländska. Men de flesta holländare är mycket bra på engelska. Du kan hitta en karta över Amsterdam bland annat via Google.