Vandrarhem Amsterdam

Att ta in på vandrarhem är ofta ett socialt sätt att turista. Här träffar man i regel andra turister med vilka man kan utbyta råd och tips beträffande sevärdheter och andra nöjen. I synnerhet kan vandrarhem vara en god idé om man reser i en större grupp. Om du reser till Amsterdam med en stram budget så finns det flera bra och billiga vandrarhem att välja mellan. Ta lite tid och jämför flera olika alternativ innan du bestämmer dig. Priset och standarden mellan är mycket varierande mellan olika vandrarhem i Amsterdam. Ett gott råd att titta på en karta för att se var det aktuella vandrarhemmet ligger. De flesta vandrarhem i Amsterdam har också mycket bra hemsidor där man kan läsa om vandrarhemmet och titta på bilder.

Om du reser tillsammans med ett sällskap är det viktigt att förhöra sig om hur stora grupper det aktuella vandrarhemmet tar emot. Det finns inga generella regler. Ibland är det gruppens totala storlek som avgör, ibland gruppens kön. Vidare kan det finnas bokningsregler beträffande antalet dagar man måste boka in sig på vandrarhemmet. Om du inte tycker att du hittar den information du söker på det aktuella vandrarhemmets hemsida, så ska du aldrig tveka att höra av dig till vandrarhemmet ifråga.

Stayokay Stadsdoelen Hotel (Kloveniersburgwal 97) erbjuder stora rum med 16-20 bäddar. När du checkar in får du tillgång till ett skåp där du kan läsa in dina värdesaker. Vandrarhemmet ligger mitt i de centrala delarna av Amsterdam och därmed är det gångavstånd till de flesta attraktioner. International Budget Hostel (Leidsegracht 76) ligger också i de centrala delarna av Amsterdam. I vandrarhemmet finns en trevlig lobby där man kan sitta och prata med andra gäster. Frukost är inte inkluderat i priset. Men det går att köpa frukost mellan 09-12. A A E Amsterdam Youth Hostel Inn (Oosterpark 71) tar maximalt emot grupper om fyra personer. Vandrarhemmet ligger i Red-light discricts lugnare delar. I en del rum finns det privata badrum.

Durty Nelly’s Hostel (Warmoestraat 115) välkomnar ensamma gäster såväl som mindre grupper. I priset ingår frukost och tillgång till ett förvaringsskåp. Här finns också en bar, biljardbord och en restaurang. White Tulip (Warmoesstraat 87) är ett vandrarhem med 75 bäddar som också har en restaurang. Frukost ingår inte, men om man äter i restaurangen får man 25 procents rabatt. Om man bokar in sig för en weekend på White Tulip så måste man stanna minst tre dagar. Annars blir du avbokad. Hostel Lum ‘n Abner Amsterdam (Ondinaweg 17 ab Marietta) är ett vandrarhem som ligger på en båt. Här finns en del privata rum. Vandrarhemmet ligger ungefär 10 minuter från stationen. Hostel Lum ‘n Abner Amsterdam erbjuder sina gäster en bra frukost.

Ofta är det tämligen enkelt att boka ett vandrarhem i Amsterdam över Internet. Men om du tycker att en förmedlare av bokningar verkar vara oseriös så ska du aldrig lämna ut några uppgifter till denne.